Leuke activiteiten voor tijdens een babyshower

Een babyshower is hartstikke leuk voor de aanstaande moeder. Ze staat in het middelpunt van de belangstelling, krijgt allemaal leuke kadootjes en heeft een dag om nooit te vergeten. Maar dan moet de babyshower wel goed georganiseerd zijn door bijvoorbeeld een zus, moeder of een goede vriendin. Het organiseren van een babyshower kan best wat stress met zich meebrengen. Er moeten mensen worden uitgenodigd, er moeten hapjes worden gemaakt en eventueel een thema worden bedacht. Ook moeten er leuke activiteiten of spelletjes worden voorbereid die kunnen worden gespeeld tijdens de babyshower. Om je hierbij te helpen, hebben wij alvast een paar leuke activiteiten op een rijtje gezet!

Voorspel de naam en datum

Deze activiteit hoort echt bij een babyshower en kan op verschillende manieren worden uitgevoerd. Zo kun je bijvoorbeeld een grote kalender ophangen waarop alle gasten een datum kunnen aangeven waarop ze verwachten dat de baby komt. Ook kunnen ze hier een naam bij zetten. Je kunt er ook voor kiezen om leuke kaarten uit te delen aan de gasten, waarop ze een datum, naam, lengte en gewicht mogen schrijven. Na de geboorte wordt duidelijk wie er heeft gewonnen!

Gipsbuik laten maken

Een hele leuke activiteit tijdens een babyshower is het laten maken van een gipsbuik. Dit kan vaak gewoon aan huis, waardoor je in je eigen vertrouwde omgeving bent. Als de gipsbuik al is uitgehard, kun je deze prachtig versieren. Zo wordt het een waar pronkstuk om op te hangen in de babykamer of in de slaapkamer van de aanstaande ouders. Misschien hebben de aanstaande ouders al wel een pretecho laten maken met geslachtsbepaling. Dan kun je de gipsbuik in toepasselijk roze of blauw versieren.

Babyvoeding raden

Ga naar de winkel en koop een paar potjes babyvoeding. Verwijder vervolgens de labels of pak de potjes in met aluminiumfolie. Als je de labels verwijdert, moet je natuurlijk wel onthouden welk potje welke smaak is! Op de babyshower mag iedereen een hapje nemen uit de potjes en moeten ze raden welke smaak het is. Na afloop verwijder je het aluminiumfolie en degene die de meeste potjes goed geraden heeft, wint!

Tijdcapsule maken

Voor zowel de moeder als het kindje wat nog geboren moet worden, is het heel leuk om een tijdcapsule te maken. Laat alle gasten iets meenemen wat past bij het geboortejaar van de baby en stop deze in een doos. Doe de doos dicht en schrijf erop dat het kindje de doos mag openmaken op zijn of haar achttiende verjaardag. Dit is hartstikke leuk voor later!

Babyfoto raden

Vraag aan alle gasten of ze een babyfoto van zichzelf meenemen. Verzamel alle foto’s en iedereen mag raden wie wie is. Ook kun je ervoor kiezen om de babyfoto’s op de kraamcadeaus te plakken. De aanstaande moeder mag dan raden van wie het cadeau is voor ze het openmaakt.

Luier verschonen met hindernissen

Dit spel zorgt gegarandeerd voor veel plezier en lachbuien. Hiervoor heb je een babypop nodig en luiers. Nu is het aan iedereen de taak om de luier van de babypop te verschonen. Maar de luier moet niet zomaar worden verschoond, er zijn allerlei extra moeilijkheden. Zo moet de luier bijvoorbeeld worden verschoond met een telefoon in de hand. Op deze manier kan de aanstaande moeder alvast oefenen hoe het is om een luier te verschonen met een druk leven!

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.