Alles wat je moet weten over een pretecho

Ben je zwanger? Dat is natuurlijk hartstikke leuk! Alleen kun je waarschijnlijk haast niet wachten tot je je kindje in je armen kunt houden. Hier zul je echt nog even op moeten wachten, maar je kunt je kindje al wel zien! Dit kan door middel van een pretecho. Dit is een echo die je gewoon voor de lol laat maken. Het is geen medische echo, maar gewoon een heel bijzonder moment voor jou en je partner. Jullie kunnen je kindje namelijk rustig bekijken. Bij een pretecho mag je vaak ook aanstaande opa’s en oma’s meenemen. Vraag dit van tevoren wel even na om teleurstellingen te voorkomen. En neem alleen mensen mee waarbij je je echt op je gemak voelt en die je er echt bij wil hebben. Het zou namelijk zonde zijn van het bijzondere moment als je je niet lekker voelt. Bovendien krijg je genoeg beelden mee naar huis om thuis te laten zien.

Wanneer kun je een pretecho laten maken?

Een pretecho kun je al vroeg laten maken, namelijk ongeveer vanaf 6 weken zwangerschap. Veel aanstaande ouders vinden het heel fijn om hun kindje zo snel al te kunnen zien. Vanaf 13 weken kun je een echo met geslachtsbepaling laten maken. Zijn jullie ook zo benieuwd naar het geslacht van jullie kindje? Dan is het heel fijn als je dit na 13 weken al weet, en je niet hoeft te wachten op de medische 20 weken echo. Er is een hele kleine kans het geslacht van je kindje met 13 weken nog niet kan worden bepaald, wat heeft te maken met de ontwikkeling of de ligging van je kindje. Dit is natuurlijk jammer, maar je kunt over 1 of 2 weken gewoon even terugkomen! Een 3D of 4D echo kun je het beste maken als je tussen de 24 en 30 weken zwanger bent.

Waarom een pretecho laten maken?

De voordelen van een pretecho ten opzichte van een medische echo zijn heel groot. Ten eerste is een pretecho gewoon heel erg leuk. Het is bijzonder om samen met je partner het kindje al te kunnen zien. Heeft het kindje papa’s neus? Of mama’s mooie haren? Dit zijn dingen die je kunt zien op een pretecho. Bovendien wordt er bij een pretecho meer tijd voor je genomen dan bij een medische echo en kan deze al veel eerder plaatsvinden dan een medische echo. Veel vrouwen maken zich zorgen tijdens de zwangerschap, en het zien van een kloppend hartje is dan heel geruststellend.

Verschillende soorten pretecho’s

Er zijn verschillende soorten pretecho’s waaruit je kunt kiezen. Zo is er de 2D echo, waarbij je het hartje kunt horen kloppen en het kindje kunt zien bewegen. Bij een 3D echo wordt hier kleur en volume aan toegevoegd, hier zie je namelijk stilstaande beelden van je baby. Bij een 4D echo bewegen deze beelden in kleur en volume. Zo krijg je een levensecht beeld van je baby! Ook is er de pretecho met geslachtsbepaling. Deze kan zowel in 2D, 3D als 4D worden afgenomen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.