Tips voor een fijne zwangerschap

Het is heel belangrijk om te genieten van je zwangerschap, of je nou zwanger bent van je eerste kindje of van je tweede of misschien wel derde baby. Het is namelijk iets heel bijzonders wat je mag meemaken, en voor je het weet is het weer voorbij. Zorg dus goed voor jezelf, en geniet van je zwangerschap! In deze blog geven we je een aantal tips voor een fijne zwangerschap.

Zorg voor ontspanning en geniet

Ten eerste is het belangrijk om te zorgen voor voldoende ontspanning. Stress is nooit fijn, maar tijdens je zwangerschap al helemaal niet. Dat is niet goed voor jou en ook niet voor de baby. Het is dus beter om situaties te vermijden die stress opleveren. Ga eens lekker op de bank zitten met een goed boek of kijk een mooie film. Zo kun je heerlijk ontspannen! Ook is het belangrijk om bewust te genieten van allerlei dingen. Geniet van de schopjes in je buik, de zorgzame aandacht van je partner en van het kopen van de schattigste babykleertjes!

Geef je grenzen aan

Daarnaast is het belangrijk om je grenzen goed aan te geven. Waarschijnlijk zijn er een heleboel mensen die willen meegenieten van je zwangerschap, en je zit hier nou eenmaal niet altijd op te wachten. Natuurlijk is het hartstikke leuk en lief als je moeder, zus en vriendinnen af en toe langskomen, maar geef het ook gewoon aan als je hier even niet op zit te wachten. En heb je een keer zin om om 9 uur al naar bed te gaan? Doe dit dan gewoon!

Regel alles op tijd

Er zijn een heleboel dingen die je moet regelen tijdens je zwangerschap. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan het inpakken van de vluchtkoffer, de babykamer, kraamhulp, geboortekaartjes en kinderbijslag. Natuurlijk is het belangrijk om genoeg tijd voor jezelf te nemen, maar stel deze zaken allemaal niet te lang uit. Je zwangerschapsverlof is voorbij voor je er erg in hebt, en het is wel zo fijn als alles netjes op tijd geregeld is!

Doe leuke dingen met je man

Als je je nog fit genoeg voelt, is het heel leuk om te blijven daten met je man. Een gezellig avondje naar de bioscoop of een etentje kunnen hele leuke bezigheden zijn. Er komt een hele hectische tijd aan als de baby er is, dus neem nu even de tijd voor elkaar!

Pretecho laten maken

Ook kan het heel bijzonder zijn om een pretecho te laten maken. Tijdens een pretecho bij Pretecho&zo kunnen jullie in een gezellige, warme omgeving uitgebreid jullie kindje bekijken. Je kunt je kindje zelf in 3D of in 4D zien! En na afloop krijg je een aantal mooie foto’s en filmpjes mee, zodat je thuis nog even lekker kunt nagenieten.

slaapkamer-interieur.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.