De voordelen van een kinderdagverblijf

Je kindje steeds in goed handen

Wanneer je net mama of papa bent geworden, wil je graag zoveel mogelijk tijd zelf bij je kindje zijn en voor zijn of haar opvoeding zorgen. Toch komt het moment dat het gewone leven zich hervat en je terug aan het werk gaat. Het komt er dan op aan een goede opvang te vinden waar je je kindje elke dag met een gerust hart kan afzetten. Kiezen voor een kinderdagverblijf is één van de mogelijkheden waar we hierna even verder op ingaan.

De voordelen van een kinderdagverblijf

Het kiezen voor een kinderdagverblijf, biedt tal van voordelen voor jullie als ouders. Over het algemeen zetten kinderdagverblijven ruim in op flexibiliteit. Denk hierbij aan opvang tijdens vroege of late uren. Niet iedereen werkt immers binnen de gangbare kantooruren en daar wordt rekening mee gehouden in de openingsuren. Bepaal vooraf goed jullie noden en neem deze informatie mee als je op bezoek gaat bij verschillende kinderdagverblijven in je buurt.

Kindjes die opgevangen worden in een kinderdagverblijf, leren reeds van op jonge leeftijd omgaan met anderen. Het spreekt voor zich dat dit een enorm voordeel biedt. Zo zal je kindje leren delen, zal het leren dat het soms eventjes moet wachten en leert het rekening te houden met anderen. Dit zijn zaken die hun hele verdere leven een belangrijke rol spelen.

Door de omgang met andere kindjes zal jou kindje ook veel nieuwe zaken oppikken en aanleren. Immers vaak gaan kinderen dingen die ze iemand anders zien doen, ook gaan nadoen. Dit kan gaan over hele kleine zaken zoals leren eten met mes en vork, zelf de schoentjes of het jasje leren aandoen en dergelijke meer. Allemaal zaken die ze makkelijker oppikken als ze het iemand anders zien doen, dan dat je het gericht moet gaan aanleren.

Professionele opvang met oog voor de noden van je kind

Het zal voor jullie als ouders een hele geruststelling zijn te weten dat je je kindje in betrouwbare handen afgeeft. Alle medewerkers van een kinderdagverblijf moeten immers de nodige opleidingen en bijscholingen hebben gevolgd. Door hun opleiding, vakkennis en ervaring zijn zij perfect geplaatst om tijdens de opvanguren je kindje een veilige en leerrijke ervaring te bieden. Je weet dat je kindje een leuke tijd zal hebben en dat maakt het een stuk makkelijker om de zorg op bepaalde momenten door te geven en met een gerust hart je eigen werkzaamheden te gaan uitvoeren.

Over het algemeen worden de kindjes in groepen opgedeeld naar hun leeftijd zodat heel specifiek op hun noden en behoeftes kan gewerkt worden.

Ga gerust bij verschillende kinderdagverblijven op bezoek en laat je informeren naar de manier van werken. Het komt erop aan als ouder om er net dat kinderdagverblijf uit te kiezen die het beste bij jouw noden aanleunt en waar jij een goed gevoel bij hebt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.